Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Ajutor cu Engleza

TIS National (Translating and Interpreting Service) poate sa ofere servicii de interpretare imediata prin telefon la orice ora si in orice zi. TIS poate sa traduca si/sau sa interpreteze peste 170 de limbi si dialecte.

Pentru a folosi TIS National suna la 13 1450 si spunei operatorului limba care o vorbesti. Operatorul va lua legatura cu un translator in limba pe care o doresti.

Poti apela gratuit la un translator daca te duci la farmacie ori la doctor. Daca este necesar un translator va veni personal la fata locului daca este necesar. Folosirea translatorului pentru a comunica cu o agentie guvernamentala (institutie publica) este gratuita iar costurile translatorului sunt suportate de statul Australian. Unele medii de afaceri sau servicii comunitare pot oferii aceste servicii in mod gratuit.

In mod normal TIS are nevoie de translatori si interpreti, asa ca daca esti rezident permanent si vrei sa muncesti ca si interpretor pe baza de contract, poti aplica pentru a deveni unul. Suna la 1300 132 621 pentru mai multe informatii.

TIS produce card-uri "i need an interpreter" pentru cei care nu sunt nativi la Engleza si au nevoie de translatori. Acest card faciliteaza obtinerea unui interpret la agentiile guvernamentale, doctori, farmacii, etc atunci cand cel care nu vorbeste nativ engleza are nevoie de un translator. Arata acest card cand ai nevoie de serviciile unui translator. Pentru a obtine un card trimite un mail la [email protected] sau suna la tel 1300 655 820.

Taguit:

Comentarii

  • The Adult Migration English Program (AMEP)

    Daca esti eligibil, programul AMEP iti poate oferii pana la 510 ore de cursuri de limba Engleza. Daca la scoala ai facut foarte putina engleza, AMEP poate mari numarul de ore.

    Cursurile AMEP se pot face full-time sau part-time, in timpul zilei, seara sau in week-end. Cursurile se tin in oras (CBD) dar si in zonele rurale. Se poate invata engleza de acasa prin programul Distance Learning sau cu ajutorul unui tutore. Daca ai copii in ingrijire, se pot obtine servicii de ingrijire a copiilor gratuit pe timpul sedintelor.

    Telefon: 13 1881