Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Scrisoare către fiica mea (Te-am condamnat să trăieşti într-o ţară în care doar curvele şi hoţii mai

de Ștefan Ciocan

Tu nu ai greşit cu nimic copilă! Poate am greşit doar eu, sau poate am fost prea egoist şi m-am gândit doar la bucuria sufletului meu. Zâmbetul şi gânguritul tău m-au orbit. Primele tale cuvinte m-au făcut să nu aud nimic şi să nu privesc în jur. Da! Am fost egoist şi pentru asta, acum cât nu înţelegi încă ce se întâmplă în jurul tău, îmi cer scuze!

Te-am condamnat fără să ai nicio vină să trăieşti într-o ţară fără niciun viitor. Să aparţii unui popor care-şi neagă valorile şi pentru care lenea şi hoţia sunt considerate virtuţi. Să nu te integrezi copila mea în lumea asta mincinoasă! Să nu crezi în falsele valori pe care ţi le va scoate în faţă, zi de zi, ceas de ceas, această naţie alterată! Nu e vina ta, cum nu e vina multor români cinstiţi că nicăieri în lume nu suntem bine primiţi. Că ne umilim încă pe la ambasade să cerşim viză spre lumea civilizată. Că în Europa oamenii îşi bagă adânc mâinile în buzunare când aud că suntem români. Te-am condamnat copila mea să trăieşti într-o ţară în care doar curvele şi hoţii mai au loc în grila de valori, fiind modele de succes promovate pe toate canalele de informaţii. Tu să ştii că nu ăsta e drumul spre succes! La grădiniţă şi la şcoală te vor învăţa de ce trebuie să fii mândră că eşti româncă. Nu e nicio mândrie să aparţii unei naţii. Fii mândră că eşti cinstită, că eşti deşteaptă. Fii mândră dacă faci ceva în viaţă pe puterile tale, cinstit şi corect. Fii mândră pentru ceea ce faci, nu pentru ceea ce eşti! În fond a fost voinţa hazardului să te naşti în România. Şi nu văd de ce ar trebui să fii mândră pentru asta.

Tu nu ai nicio vină că în jurul tău lumea nu zâmbeşte, că faci parte dintr-o naţie paradoxală, tristă în gândire şi vulgară în manifestare. Tu nu trebuie să crezi că manelele reprezintă singura şi unica formă de distracţie şi că lumea este croită după modelul de viaţă al ţiganilor. Copila mea! Noi nu avem casă cu turnuleţe şi nici nu ne îngropăm morţii în cavouri uriaşe de marmură şi în limuzine în loc de sicriu. Nu asta este normalitatea, nu asta este civilizaţia, nu acestea sunt valorile lumii în care mi-aş dori să trăieşti. Iartă-mă copilă că te-am condamnat să trăieşti în această ţară minunată, dar care se autodistruge prin oamenii săi. Eşti încă mică. Mi-e frică însă pentru ce are să se întâmple aici când vei fi mare. Mi-e frică pentru viitorul tău şi viitorul acestei ţări. Pe tine te rog, te implor, să pleci de aici. Cât mai departe. Într-o lume civilizată, unde oamenii se iubesc, unde respectă cinstea, onoarea şi munca. Tu vei pleca! Dar România nu are unde să plece. România se va autodistruge sub povara unui popor din ce în ce mai leneş, mai lipsit de cultură şi mai tupeist. Veţi fi prea puţini copilă! Nu veţi putea salva România. Du-te! Dar nu uita niciodată că eşti dintr-o ţară binecuvântată de Dumnezeu şi distrusă de oameni...

Comentarii

 • Sincer, nu mi se pare deloc constructiv acest articol. Nu as vrea sa citeasca copii mei asa ceva...nici eu nu as citi as ceva. ..degeaba ne plangem de societatea in care traim si nu facem nimic, nu miscam un deget sa schimbam ceva. Nu cred ca in alte tari stau cainii cu colacii in coada.

  Romania nu e o tara fara viitor, viitorul il cunoaste unul singur, Creatorul tuturor lucrurilor...cel care a creat si Romania si oamenii ce locuiesc in ea.

  Romanie nu e distrusa de oameni, pacatul a distrus, pervertit omul.

  Curvele si hotii cu siguranta nu sunt considerati valori , si nici promovati pe toate canalele de informatii.

  Cititi parerea unei romance despre Brazilia. http://elenaciric.ro/2013/ajuns-consider-bucuresti-oras-foarte-sigur.html

 • Am asteptat ceva timp ca cineva din Romania sa dea o replica "constructiva " ,dar se pare ca nu-si mai bate nimeni capul cu asa ceva.

  Acest articol nu aduce nimic nou in peisajul romanesc si aceste aspecte sunt dezbatute in media romaneasca de ff mult timp. Normal , copii nu trebuie lasati sa citeasca asa ceva pt ca realitatea ii va lovi in fata si ei trebuie crescuti in modul balcanic ca sunt cei mai frumosi destepti si se pricep la orice si pot discuta pe orice subiect doar ca au citit ceva despre asta dupa parerea comentariului de mai sus.

  Desigur nici in Australia nu sunt caini cu colaci in coada (ai fi cel putin amendat pt asa ceva), dar justitia si organele care au competente in a urmari trenduri nesanatoase sau spalari de creere se sesizeaza si trag de urechi pe cine greseste. Media nu se sfieste sa spuna nume de companii care aluneca de la normalitate si nu se sperie ca ar pute fi dati in judecata vezi "60 Minutes", "A current Affaire" etc.

  Desigur nimeni nu stie ce se va intampa in viitor, dar sunt specialisti si organizatii care pot arata tendinte de dezvoltare a unei natii si in cazul Romaniei aceste nu sunt din Romania pt ca ar fi acuzate de anumite interese, vezi cercetarea facuta de cei de la Harward privind tendintele populatiilor in urmatoarea 100 de ani.

  Si din cauza tiganizarii tarii romanesti (voi refuza sa i numesc altfel pe aproape majoritarii din Romania) refuz sa calatoresc cu pasaport romanesc desi as dori-o. Nu vreau sa fiu asociat in nici un fel cu cei care au furat cablu de cupru de la Euro Tunnel sau au incecat sa fure cauciucurile de la Boing 777 pe CDG dupa ce avionul ce Calcutta abia aterizase sau sa susttraga telefonul si cardul de credit a Mihaelei Tiganu in Monte Carlo.

  Din pacate astia devenim (fie ca imi place sau nu, m-am nascut roman si eu)

  Cand hotii si curvele nu vor mai fi mediatizate ca acum in media romaneasca mai mult decat o stire de cateva zieci de secunde in jurnale,iar stirile interne vor fi predominant pozitive atunci sa spui ca nu sunt considerate valori.

  Am fost foarte de curand in Romania si am fost mirat cat de multe panarame dezbracate sunt la TV dimineata ,nu mai zic seara, mai mult filme rating 18,dimineata si in cursul zilei, iar seara PG.

  Daca te simti jignit de ce am scris nu te scuz ,se vor revolta doar cei care in interiorul lor stiu ca am dreptate sau cu un brain wash tratat cu Ariel.

  Da poate e mai bine dpdv al violentei fata de Brazilia, Congo, Chiad, Ruwanda, dar am ajuns sa zicem asta despre Romania atunci e grav. Si poate suntem de comparat acolo si din cauza zicalei dstrugatoare si umilitoare care face parte din motto-urile poporului roman "capul plecat sabia nu-l taie" care a devenit model de educatie dupa ce marii domnitori nu au mai fost, iar care au mai condus aceasta tara le-am facut viata grea, ca si revolutia romana de altfel care a fost furata definitiv in ziua de 12 ianuarie 1990.

 • Pai ce sa zic de bine? Ultima patanie: a trebuit sa le fac pasapoarte copiilor. M-am interesat - pe situl oficial - cum se face, cat se plateste, etc.

  Ieri, a fost sotia cu copii acolo, i-am dat si CI-ul meu just in case, dar nu s-a putut fara mine. Desi pe situl oficial scrie clar ca trebuie copii cu unul din parinti, a trebuit sa plec de la serviciu urgent sa fiu si eu de fata.

  Mi-am zis ca poate e ultima tampenie pe care o sa o mai am de suportat, si nu am facut scandal, dar am cerut un numar de telefon pentru informatii suplimentare daca e cazul. Nu e cazul, pentru ca nu se dau informatii la telefon. "pai si cum aflu informatii daca vreau, avand in vedere ca cele de pe site sunt gresite?"- "pai veniti aici la noi si intrebati". ????????????? Romanul daca nu e pus pe drumuri degeaba nu se simte bine.