Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Mituri despre SkillSelect

nu tot ce auzi despre el este întotdeauna adevărat.

**Mitul 1 - SkillSelect afectează doar vizele care au la bază un sistem de puncte - cunoscute și sub numele de vize GSM (General Skilled Migration).
**
Un mit comun este acela că SkillSelect va afecta doar programul de emigrare "Skilled Independent" - nu este adevărat.

Dacă vrei să aplici pentru o viză după 1 iulie 2012 în funcție de preferințele tale, va trebui cel mai probabil să folosești SkillSelect. Așadar, este important să înțelegi cum funcționează SkillSelect și cum va afecta el opțiunile tale pentru viză.

Va fi obligatoriu să trimiți un EOI (Expression of Interest - exprimarea interesului) și să primești o invitație înainte de a-ți depune actele pentru următoarele tipuri de viză:

• Subclass 189 Skilled – Independent (Permanent) (Class SI)
• Subclass 190 Skilled – Nominated (Permanent) (Class SN)
• Subclass 489 – Regional Sponsored (Provisional) (Class SP)
• Business Skills visa program.

Este opțional (dar foarte recomandat) să depui EOI să poți fi găsit și contactat de posibili angajatori pentru următoarele vize:

• Subclass 186 – Employer Nomination Scheme (ENS) (Class EN)
• Subclass 187 – Regional Sponsored Migration Scheme (RSMS) (Class RN)
• Subclass 457 – Temporary Business (Long Stay) (Class UC)

Mai multe informații despre opțiunile de viză se pot găsi pe websitul SkillSelect.

**Mitul 2 - Nu poți trimite un EOI pentru mai mult de 1 viză.
**
Se va putea trimite un EOI pentru una sau mai multe tipuri de viză într-un singur EOI. Nu trebuie să trimiți mai multe EOI.

**Mitul 3 – Va fi foarte scump și va consuma la fel de mult timp angajatorilor care vor să gasească muncitori calificați.
**

SkillSelect procedura de găsire a muncitorilor calificați foarte ușoară. Astfel noul sistem se va mula pe nevoile de munca calificata acolo unde este nevoie în Australia.

SkillSelect este ideal pentru angajatorii care vor să identifice rapid opțiunile pentru găsirea oamenilor calificați. Va ajuta foarte mult angajatorii care au afaceri mici și mijlocii să găsească oameni calificați într-un proces care până acum era costisitor și cerea mult timp. SkillSelect este gratuit, convenabil și fără nici o obligație din partea sponsorului. Angajatorii vor putea să caute rapid oameni, pe multiple criterii precum experiența, calificările, disponibilitatea de a munci și a trăi în afara unei metropole, etc...

Odată ce un om calificat a fost identificat, angajatorul ii va putea trimite un mesaj în SkillSelect, prin care să-l notifice despre interesul lui de a discuta oportunitățile de angajare și sponsorizare. Când toate detaliile despre aceste lucruri au fost stabilite, EOI-ul trimis de muncitor va fi transferat din SkillSelect la sistemul final de procesare a vizelor, salvând astfel timp pentru toată lumea.

Mitul 4 – Pot să modific cererea mea EOI astfel încât să am punctaj mai mare și astfel să crească șansa mea de a primii o invitație.

Da se poate dar riști foarte mult transmițând informații înșelătoare și false în EOI-ul tău.

Dacă ești invitat să aplicit pentru o viză, informațiile tale din EOI vor fi folosite ca și parte din aplicația ta. Va trebui ulterior să confirmi ceea ce ai spus în EOI prin trimiterea dovezilor scrise o dată cu aplicația ta.

Dacă ai furnizat informații false sau înșelătoare în EOI și primești o invitație pe baza lor, aplicația ta poate fi refuzată. Daca aplicația pentru viză îți este refuzată, vei pierde banii plătiți pentru viză și cel mai probabil vei primii o interdicție pentru a mai primii viză în viitor.

**Mitul 5 - Introducerea SkillSelect va însemna că se vor da mai puține vize.
**
Acest lucru nu este adevărat.

În fiecare an, guvernul anunță un număr de vize în programul de emigrare, ca și parte din Buget. Anunțul programului determina numărul de vize disponibile în fiecare an.

în Bugetul pe 2012 - 2013 vor fi mai cu 3400 mai multe locuri pentru programul de emigrare a oamenilor calificați - un total de 129.250 de locuri.

SkillSelect nu va mări sau micșora acest număr și nici numărul de vize acordate. Va determina doar cine va putea aplica pentru viza de skilled independent, sponsorizat de familie/stat sau teritoriu și business viza.