Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Emigrare cu intentia de a prelua o afacere

Buna ziua, eu si familia mea ne-am hotarat sa emigram in Australia. eu si sotul meu avem 40 de ani si avem 2 copii , 13 si 10 ani.
Problema este ca eu am terminat Facultatea de Economie, sunt economist,am profesat cativa ani la firma noastra, dar este o meserie pe care o urasc si nu vreau sub nici o forma sa o mai practic. Imi place foarte mult sa gatesc, fac torturi si prajituri, sunt destul de buna ,dar nu am pregatire profesionala in domeniu, am fost autodidacta.
Sotul meu are facultatea de psihologie, dar nu a practicat niciodata. Am avut mai multe firme , cu diverse domenii de activitate.
Noi am vrea sa preluam o afacere, am gasit destul de multe pe internet, de genul cafenea, patiserie.
M-am uitat foarte mult pe immi.guv.au ca sa aflu pt ce fel de viza putem aplica, dar la momentul asta sunt in ceata, nu stiu cum este mai bine sa procedez.
Ma poate ajuta cineva ?
Multumesc.

Comentarii

 • Va sugerez sa incepeti de aici: http://www.emigrareaustralia.info/categories/intrebari-frecvente

  Cat despre afacere, este cu totul alta lume aici fata de ce e in Romania si chiar Europa.

  Este o piata foarte matura aici si competitia foarte apriga. Salariile sunt incredibil de mari iar sa vii din Europa cu banii de acolo sa faci afaceri aici, iti trebuie ceva sute de mii.

  Numai chiria pe an o sa fie cel putin $50.000. Fiecare angajat inca $40.000 (cel putin - taxe, super, etc). Mai adauga asigurarea, contabil, avocat, etc si o sa vezi ca-ti trebuie ceva bani anual. Pe langa astia o sa vrei si tu sa traiesti, deci si salariu tie + super. Nu-i usor.

  Iti spun astea pentru ca nu vreau sa ai deziluzii mai tarziu, macar stii de unde pleci. Incepe cu intrebarile frecvente.

  Pentru viza de investitor, cred ca suma minima anul trecut era de minim $1.5mil pentru cel putin 4 ani.