Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Experienta putina/ firma in insolventa

Buna seara,

Am cateva intrebari si sper ca voi ma puteti ajuta.

Am sa fiu cat mai punctual:
1. Sunt absolvent de facultate (constructii). Experienta mea in domeniu este de 1 an (sef de santier) + vreo cateva luni ca proiectant (cu pfa, nu la angajator).
Am studiat meseriile pe care le-as putea echivala si ma incadrez la 133112: PROJECT BUILDER. Cei de la VETASSESS cer un an de experienta minim.
Restul experientei in munca (2 ani) e pe domeniul IT si nu vad cum as putea sa echivalez ceva la ACS, avand in vedere ca nu am studii in domeniu si experienta e prea putina.

Daca cerintele minime sunt indeplinite (sa zicem), problema apare abia acum, pentru ca firma la care am lucrat un an ca sef de santier este in insolventa si nu prea am cu cine discuta acolo. 

Exista vreo posibilitate de a oferi alte documente decat cele necesare de la firma? Documente oficiale de la ITM poate?

Orice sfat e binevenit.

Va multumesc!

Comentarii

 • Imi cer scuze ca am deschis discutia aici. Sper ca se poate muta la discutii generale
 • Salutare Prezon,

  Dupa nickname mi-am dat seama ca ai terminat UTCB :D. Lasand gluma la o parte, mai intai iti recomand sa citesti intrebari frecvente de aici de pe forum ca sa vezi ce sanse ai avea la viza, inainte de a incepe orice demers. Fa-ti punctajul (http://www.border.gov.au/Trav/Visa-1/189-#) si vezi unde te situezi.

  Bafta
 • Salutare RoYuLee,

  In primul rand multumesc pentru raspuns. 
  Am studiat putin problema si da, cred ca m-as incadra. As obtine 30 de puncte pentru varsta, 15 pentru calificare (diploma), 10 pentru engleza (minim, dupa IELTS evident), 5 puncte pentru ca 133112: PROJECT BUILDER este pe CSOL, plus de asta si sotia mea este doctor rezident (eventual si aici 5 puncte daca se iau in considerare si anii mici de rezidentiat). Deci teoretic am 60 - 65 de puncte. 

  Problema mea mai mare este insolventa firmei, nu stiu cum as putea obtine actele necesare pentru acel amarat de an de experienta.

  P.S. Chiar imi cer scuze ca am deschis discutia asta unde nu trebuia, sper ca se poate muta.

  Multumesc
 • Salutare,

  Mai intai tin sa-ti spun (sper sa am si dreptate) ca eu vad si pe SOL 133112. Apoi, pentru problema ta poti primi raspunsul uitandu-te la ce cerinte sunt pentru assessmentul jobului si studiilor tale. Ei trebuie sa-ti zica cam toate variantele pe care le ai pentru a-ti dovedi experienta. In cel mai rau caz, le scrii un email sau ii suni si ii intrebi, asa sigur vei stii ce ai de facut.

  Bafta
 • Prezon said:
  Imi cer scuze ca am deschis discutia aici. Sper ca se poate muta la discutii generale
  Am mutat discutia la discutii generale.
 • Faptul ca meseria e pe CSOL nu iti acorda 5 puncte automat. Va trebui sa cauti nominalizarea unui Stat.
  PEntru experienta poti sa folosesti cartea de munca, sau orice acte oficiale mai ai, plus o declaratie pe proprie raspundere ca firma respectiva e in insolventa, daca nu poti obtine de la ei un act oficial.
  pentru 5 puncte ale sotiei, trebuie sa isi echivaleze si ea meseria. Alti bani alta distractie.
 • Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Sunteti de mare ajutor!