Echivalare studii - ACS vs VETASSESS

2»

Comentarii

 • Trecut`a vremea si ... revin cu noutati / intrebari:
  1. procesul de echivalare la ACS (DBA) si VETASSESS (Interl Auditor) este inca In Progress. Imediat ce termin voi atasa documentatia necesara + un mic HowTo (costuri, intrebari, metoda de completare, etc)
  2. legat de ACS, situatia este urmatoarea si m`ar ajuta ceva sfaturi de la mai marii acestui grup
  Am incercat sa ma echivalez pe Systems Analyst - 261112. Din pacate cei de la ACS, au interpretat oarecum diferit documentele mele si mi`au recomandat sa merg pe Database Administrator - 262111
  Sotia mea, la VETASSESS, astepta raspuns pentru echivalarea pe Internal Auditor - 221214 
  Acum, daca eu merg pe recomandarea de la ACS si platesc 200A$ pentru a schimba jobul, voi fi echivalat pe DBA care se afla in CSOL fapt ce ma v-a obliga sa merg pe VISA 190. Partea buna este ca primesc 5 puncte as State Nomination, dar fiind pe CSOL eu si pe SOL sotia, voi mai primi acele 5 puncte de la partner (nota la IELTS va fi peste 7)?
  Merita oare sa incep o noua sesiune de echivalare la ACS cu documente mai sugestive pentru pozitia de Systems Analyst - 261112, sa platesc inca 500A$ doar pentru a primi acele 5 puncte de la partener si pentru a putea aplica pentru visa 189?
  Mentionez ca noi vrem sa merge pe MELBOURNE si acolo 190 este permisiv pentru DBA: https://www.anzscosearch.com/262111

  Apreciez orice sfat si cu sigurranta apreciez si rabdarea necesara sa citit toata povestea mea.

  Numai bine sa fie,
  Alex
 • Salut Alex,

  Din punctul meu de vedere e cam asa.
  1. Mergi pe dosarul existent
  • foarte posibil sa nu-ti echivaleze (posibil sa-ti si echivaleze)
  • cam greu la punctaj fara cele 5 puncte ? (ai nevoie de ele?)
  2. Incerci pe ce ti-au sugerat ei
  • Ai sanse mai mari sa iti echivaleze
  • Posibil sa nu iti echivaleze de pinde de dosar
  ---
  Acum, doar unul din voi e aplicantul principal, alalt este secundar. Nu vad de ce nu ai primii punctele pentru partner, chiar daca este pe SOL.

  http://www.emigrareaustralia.info/discussion/18/cum-pot-primi-puncte-pentru-sot-sotie-sau-iubit-iubita

  ----

  Cat despre suma de bani, stiu ca in Romania nu este situatia prea roz cu banii, dar sumele de care vorbesti sunt mici. Este munca pe 1 - 2 zile cel mult. Pentru niste prieteni de-ai mei este chiar munca pe vreo 4 ore...

  Daca ajungi aici, banii ii refaci rapid.
 • Multam J,

  Intre timp am mai cautat si cred ca o sa abordez situatia asa:
  1. merge pe recomandarea lor (platesc 200A$), astept echivalarea de la VETASSESS pentru sotie si aplic pentru 190 cu sponsorizare pe Melbourne.
  Din ce am cautat, primesc asa, la punctaj:
  VARSTA = 30
  ENGLEZA = 10
  MUNCA = 10
  EDUCATIE = 15
  SPONSORIZARE = 5
  PARTENER = 5
  TOTAL = 75 PUNCTE
  Nu e neaparat vorba de bani .. dar nici nu sunt omu care sa arunce fara sa aiba o logica

  Deci, imediat ce am VETASSESS, ma bag in IELTS (am nevoie de 7 obligatoriu) si cu putin noroc, la anul in vara bem o bere cu un cangur pe eticheta - fac eu cinste pentru prima :)

  Numai de bine ...
 • Ma bucur ca aveti un plan, cred ca asta e cel mai important.

  Te astept la bere aici :awesome: 

  P.S. nu era vorba de aruncat banii pe geam, vroiam doar sa-ti zic sa privesti in perspectiva la ce pierzi si ce castigi (daca). :+1: 

 • ... apoi boss, nimic in viata nu e fara un plan :)
  Iaca si raspunsul celor de la ACS:

  Your skills have been assessed to be suitable for migration under 262111 (Database Administrator) ofthe ANZSCO Code.

  Your qualification has been assessed as follows:
  Your Diploma of IT Economist from Romanian - American University completed July 2008 has  been assessed as comparable to an AQF Bachelor Degree with a major in computing.

  The following employment after February 2011 is considered to equate to work at an appropriately skilled level and relevant to 262111 (Database Administrator) of the ANZSCO Code.

  Dates: 02/07 - 12/15 (8yrs 10mths)
  Position: Database System Analyst
  Employer: British American Tobacco | Royalty Jobs International
  Country: ROMANIA

  Din asta, inteleg urmatoarele:
  MUNCA = 15 (At least eight and up to 10 years (of past 10 years))
  EDUCATIE = 15 (At least a Bachelor degree, including a Bachelor degree with Honours or Masters, from an Australian educational institution or other degree of a recognized standard)

  Daca am si ceva noroc la IELTS si prind nota 7, ma prezint la EOI cu 80puncte.
  As zice ca a este bine.
 • Bravooo !!!!

  Ti-au echivalat pentru emigrare. Super!

  Baga IELTS acum si esti bun de plecare :)
 • Buna, diabboliq,

  Sunt noua pe aici si "rasfoind" am gasit postarea unde spui ca sotia ta asteapta un raspuns pt Auditor Intern. eu am terminat Universitatea Bucuresti, Administratie publica ( ceea ce nu ma prea ajuta la emigrare) dar am si o diploma de la Tuv Rheinland pt Auditor Intern. Poti te rog sa ma ajuti cu o informatie legata de diploma sotiei tale. Ea are un master pe Auditor Intern sau tot o diploma gen Tuv. Intreb pt ca e singura calificare care  ma ajuta la aplicare si nu stiu daca diploma e valabila. 
  sper ca nu deranjez cu intrebarea.

  multumesc!
 • @chiricosu ;

  Multumim ! Bune stiri :chuffed: 
 • Neata Mădălina,

  Nu, sotia nu are diploma de auditor intern sau ceva asemănător. Din contra, a terminat Administrarea Afacerilor (Comunicare in Afaceri)
  La Vetassess, a fost echivalată pe baza vechimii 3+ani. Din fericire, la noi nu era nevoie de prea multe puncte pentru ea deoarece eu sunt aplicantul principal.

  Sper că am reușit să te lămuresc ..Recin-o cu întrebări suplimentare dacă este cazul.
  Numai bine,
 • Buna diabboliq,

  As mai avea o intrebare, cand am cautat in lista la Auditor Intern ei cer mai mult experienta pt Auditor Financiar. Sotia ta are experienta pe Auditot Financiar sau Intern? Daca mi poti da vre un sfat legat de hartii ceva ce as putea lua de la firma, sa ma ajute cu echivalarea ar fi super.
  La mine e nevoie de puncte pt ca sunt aplicant principal. Nu stiu daca mi echivaleaza diploma in baza celor spuse mai sus ( eu lucrez ca auditor intern, si nu am nici nr min de 20 h pe saptamana cerut de ei in anexa de la calificare , dar nr de ore cred ca se poate rezolva cu o hartie de la firma). Plus ca nu stiu nici daca mi dau punctele pt studiile superioare, nefiind pe Auditor ce am terminat eu (Administratie Publica), poate doar sa pot jongla cu atestatul din liceu pe contabilitate primara si cursurile de conta, economie, finante din timpul facultatii si sa mi dea punctele, altfel ... :(, n am sanse. Anul acesta aplicam, vedem ce iese.
  Skype : dinu_madalina1 daca vrei sa ma adaugi in lista ta sa putem comunica mai usor :)
  Voi ati reusit ? cum a fost IELTUL?
  Multumesc frumos pentru raspuns, sper sa revii cu vesti foarte bune !
 • Dacă e OK cu tine, Mădălina, hai sa ne auzim azi după oră 5PM. Dă-mi tu un semn când poți (voi fi la volan timp de 5ore, aș prefera să ne auzim la telefon).
  Dacă e bine așa, lasa-mi in privat numărul tău.
  Altfel, pe Skype, mă găsești după Alexandru Fatu.

  Numai bine și nu te stresa suplimentar. ...Nu încă, ai tot timpul :)
 • null
  Salutare Alex. Ce mai faci ? Cum merge cu emigrarea ? Am incercat sa te contactez telefonic insa nu mai ai acelasi numar pe care mi )-ai transmis. Lasa-mi un mesaj pe privat cu nr tau de tel
 • editat ianuarie 2017
  074##### e personal.
  Am schimbat jobul, probabil aveai celălalt număr.
  Sunt la job acum și e mai dificil cu telefonul. Ne auzim după 4 (dai tu un telefon când poți?)
  Eu voi fi la volan spre PN și chiar m-ar ajuta sa am pe cineva cu care sa discut. Pot să te sun eu daca îți este mai comod (numărul meu este portat din RDS).

  Numai bine,
  Post edited by J on
 • Buna,
  Va rog sa imi dati mai multe detalii sun se face echivalarea studiilor. Am termita Facultateab de Hidrotehnica, profil inginerie civila si specializare inginerie sanitara si protectia mediului. Ca experienta am lucrat ca inginer proiectant si inginer constructii hidrotehnice. Ma intrebam pe ce cod se poate face echivalarea studiilor Civil engineer sau Environmental engineer. De asemenea pentru echivalare studii va rog sa imi spuneti ce documente ati trimit catre Engineer Australia ( institutia care se ocupa de echivalare)

 • editat mai 2020

  Buna Anca. Primul pas l`ai facut (nu e perioada ideala dar macar poti usor-usor sa te pregatesti pentru ca granitele vor fi libere).
  UNIT GROUP 2332 CIVIL ENGINEERING PROFESSIONALS - [link](https://www.abs.gov.au/ausstats/[email protected]/Latestproducts/FEC9451D12A0D9B9CA2575DF002DA5EA?opendocument "link"
  Tasks Include:

  • determining construction methods, materials and quality standards, and drafting and interpreting specifications, drawings, plans, construction methods and procedures
  • organising and directing site labour and the delivery of construction materials, plant and equipment, and establishing detailed programs for the coordination of site activities
  • obtaining soil and rock samples at different depths across sites and testing samples to determine strength, compressibility and other factors that affect the behaviour of soil and rock when a structure is imposed and determining the safe loading for the soil
  • studying architectural and engineering drawings and specifications to estimate total costs, and preparing detailed cost plans and estimates as tools to assist in budgetary control
  • monitoring changes to designs, assessing effects on cost, and measuring, valuing and negotiating variations to designs
  • analysing structural systems for both static and dynamic loads
  • designing structures to ensure they do not collapse, bend, twist or vibrate in undesirable ways
  • assessing present and future travel flow patterns taking into account population increase and needs change
  • designing the physical aspects of transportation systems such as highways, railroads, urban transit, air transportation, logistical supply systems and their terminals

  UNIT GROUP 2339 OTHER ENGINEERING PROFESSIONALS - link

  Aici ai documentatia oficiala de pe IMMI.gov.au
  Recomandarea mea este sa mergi pe CIVIL ENGINEERING adica pe cod 233211 si sa vezi ce conditii sunt pentru PR189 / 190. E putin de research, dar ai timp acum. Citeste, rasfoieste si hai cu intrebarile sa vad cum / daca te pot ajuta. A trecut putina vreme de cand am aplicat eu (mici schimbari in proces) dar e ca mersul pe bicicleta, nu se uita niciodata :hushed:
  Echivalarea este facuta de Engineers Australia (EA) si vei gasi aici mai pe larg, oficial ce si cum este nevoie

  Succes!
  Alex

  Post edited by diabboliq on
 • Multumesc de ajutor!
  Desi am absolvit pe profil inginerie civila studind linkul lasat de tine vad ca ma potrivesc ca experienta pe Environmental Engineer(analiza statii epurare, tratare,irigatii,statii de pompare,instalatii hidraulice , retele apa si canal, depozite deseuri).Am vazut ca si aceasta specializare e pe lista dar stau si ma intreb cum imi va fi interpretata experienta. Actele pentru echivalarea vreau sale depun in primavara, dupa ce imi dau testul de limba.
 • Buna
  Am si eu o nelamurire, cum ne calculam punctajul pentru emigrare si care e punvtajul minin de la care primesti visa?.Am mai citit pe forumuri si se vehicula undeva la minim 85 , cee ce se obtine foarte greu.Va rog sa ma corectati daca gresesc
  Varsta 33 ani- 25 pct
  Nivel limba-10 pct dupa ce dau testul
  Scolarizare(diploma inginer+master)-15 pct
  Puncte partener(diploma recunoscuta+rest limba)-5 pct
  Experienta(nu stiu unde ma voi incadra la data depunerii cererii,peste 3 sau 5 ani- momentan sunt in ccc)-10 pct
  Sponsorizare stat-5 pct
  Total 70 pct.
  Cu acest punctaj am sansa de a emigra in Australia?
  In afara de testul de limba cum imi pot imbunatati punctajul?
 • @ancaiacob87

  Buna Anca,

  Un link catre calculatorul oficial il gasesti aici: https://emigrareaustralia.info/discussion/9/pentru-ce-pot-obtine-puncte-si-cate#latest

  Din cate imi da mie acum, ai cam avea 60 de puncete, posibil sa ma insel. dar nu am toate datele.

  Fa-ti punctajul acolo din nou si revino cu punctajul.

  Cu limba cum stai?

 • La punctaj imi iesa 70 de puncte cu tot cu sponsorizare. Nu am inteles ceva daca partenerul are test de limba si este skiled work pot primi 10 pct ? Momental exersez pe teste ielts,si iau frecvent peste 7.Poate reusesc sa iau testul cu nivel superior ...
 • JJ
  editat iunie 2020

  @ancaiacob87 said:
  La punctaj imi iesa 70 de puncte cu tot cu sponsorizare. Nu am inteles ceva daca partenerul are test de limba si este skiled work pot primi 10 pct ? Momental exersez pe teste ielts,si iau frecvent peste 7.Poate reusesc sa iau testul cu nivel superior ...

  conteaza mult unde dai testul. Pe aici pe forum sunt cativa care te-ar putea sfatuii cum e cu testul in Ro, vezi @YceMihai si Ionutz pe chat.

  Si da, partenerul/a, trebuie daca vrei sa ceri puncte si pentru el/ea trebuie sa dea teste.

  Pe la noi pe la stiri pe aici s-a cam anuntat deja ca nu da drumu la granita cel putin anul asta, ceea ce va da un pic de timp sa va pregatiti si sa va puneti lucrurile in ordine. Vestea buna este ca suntem cam suparati pe Chinezi ceea ce s-ar putea sa aveti +1 la sanse.

  P.S. aveti grija, orice auziti si cititi inclusiv de la un agent de emigrare, singurele date oficiale sunt cele de pe websitul oficial, https://immi.homeaffairs.gov.au/ ce scrie acolo este lege. Datele problemei se pot schimba in fiecare zi. Fii 100% la zi cu cerintele iainte sa trimiti aplicatia, sunt multi care o dau in bara asa, chiar si cu agent. Multi!

  Post edited by J on