Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Sponsorizarea din partea statului - viza 190

Statele și teritoriile din Australia pot nominaliza pentru sponsorizare un aplicant pentru viză care are o meserie de care este nevoie în statul său. Această listă poate include ocupații din SOL (Skilled Occupation List) sau dintr-un spectru mai larg de ocupații - cunoscut sub numele de state and territory Skilled Occupation List (SMP).

Pentru a găsi această listă trebuie să vizitezi websitul guvernamental al statelor și teritoriilor. Tot acolo vei vedea dacă meseria ta este pe această listă sau nu. Ține minte, fiecare stat și teritoriu are lista lui, așadar dacă într-un stat/teritoriu vei găsi o ocupație de care este nevoie, această ocupație poate să lipsească de la celelalte state. Verifica pentru toate statele în parte.

Dacă ocupația este pe listă, contactează statul sau teritoriul să vezi dacă vor să te nominalizeze pentru sponsorizare. Atenție fiecare stat sau teritoriu poate avea reguli proprii cu privire la criteriile de nominalizare. Așadar, dacă ești interesat, toti ei pot să-ți ofere informații cu privire la angajări, case și școli din regiuunea unde ai vrea să locuiești.

Așadar statele și teritoriile care pot oferi nominalizare sunt:

  • South Australia
  • Tasmania
  • Victoria
  • Western Australia
  • New South Wales
  • Queensland
  • Northern Territory
  • Australian Capital Territory (ACT)

Nominalizarea din partea unui stat sau teritoriu nu îți garantează în mod automat viza. Aplicația ta va fi procesată de departamentul de emigrare al Australiei ca orice altă viză. Vei primi viză dacă îndeplinești toate condițiile și punctajul.

Pentru a putea obține o sponsorizare din partea unui stat/teritoriu, aplicantului îi trebuie meseria/ocupația echivalată ȘI testul IELTS cu o anumită notă minimă luat. Pe lângă acestea statele/teritoriile mai cer și alte chestii... spre exemplu taxe, experiență în muncă, etc.

Condiții

Condiția generală pentru toate statele/teritoriile ar fi aceea că nu ai voie să părăsești statul/zona respectivă pentru o perioada de 2 ani de la data la care ai ajuns acolo. În acest sens se va semna un "contract" cu statul respectiv prin care îți iei acest angajament.

O altă condiție este aceea că ești obligat să informezi statul/teritoriul care te-a sponsorizat atunci când îți schimbi adresa înainte să ajungi în Australia precum și după ce ai ajuns acolo.

De regulă statele își impun o anumită sumă minimă pe care trebuie să o ai la tine în momentul în care intrii în Australia. De regulă banii pentru întreținerea personală și a familiei pentru o perioadă minimă de 3 luni sau pot cere sume fixe ex: 20.000 $AUD.

Ce înseamnă sponsorizare din partea statului ?

Sponsorizarea îți oferă posibilitatea de a primii viză pentru a emigra în Australia foarte repede. Cât de repede ? Am auzit de cazuri de 1 săptămână de la depunerea actelor pentru viză. Știu personal caz de 2 săptămâni. Viza pe care pleacă cam toată lumea este viza 189 pe care durează până la 2 ani sau chiar mai mult de la depunerea actelor.

Costuri

Dupa ce aplicantul a primit un raspuns pozitiv cu privire la sponsorizare si dupa ce a fost invitat sa aplice pentru viza acesta trebuie sa plateasca suma de 3060 $AUD inainte de a i se da viza.

Mai este o taxa suplimentara pentru persoanele peste 18 ani care nu stiu engleza (nota mai mica de 4.5 la IELTS) - 4250 $AUD. Aceasta plata acopera 3 ani de scolarizare prin programul AMEP ( Adult Migrant English Program)