Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Despre rezidenta permanenta

De ce este importantă obţinerea vizei de Rezidenţă Permanentă (Skilled Permanent Residency Visa) ?

Obţinerea vizei de rezidenţă permanentă nu înseamnă că trebuie să luaţi o decizie irevocabilă de a pleca definitiv din ţara în care locuiţi. Înseamnă doar că, odată obţinută, această viză vă oferă dumneavoastră şi familiei dreptul de a locui şi munci în Australia fără nici o restricţie. Perioada obişnuită de procesare a dosarului este de 6 – 12 luni, deci în scurtă vreme vă veţi putea bucura de multitudinea avantajelor pe care viza de rezidenţă permanentă vi le poate oferi. Printre aceste avantaje se numără următoarele:

 • Drept de muncă nelimitat în Australia – acest drept de muncă nu necesită sponsorizare şi este valid in toate Statele şi Teritoriile Australiei.
 • Acest tip de viză înseamnă viză pe viaţă care expiră doar în cazul în care părăsiţi Australia pe o perioadă mai mare de 5 ani.
 • Partenerul dumneavoastră (soţ, soţie) obţine drept de muncă fără restricţii.
 • Copiii dumneavoastră au acces la sistemul educaţional din Australia la cele mai mici taxe percepute rezidenţilor.
 • Beneficiaţi de toate drepturile de studii pentru adulţi la instituţiile de învăţământ superior, cum ar fi creditele şi subvenţiile guvernamentale HECS, asemeni oricărui cetăţean australian – din PRIMA zi
 • Aveţi dreptul nelimitat de a vă schimba oricând locul de muncă sau să vă începeţi propria afacere. Puteţi să cumpăraţi sau să vindeţi afaceri in Australia fără impunerea unor limite sau performaţe aşa cum se face în cazul Vizei Pentru Afaceri.
 • Asigurări medicale gratuite (prin sistemul MEDICARE) – din PRIMA zi de rezidenţă permanentă
 • Nu sunteţi obligat să obţineţi cetăţenia însă puteţi să o obţineţi ca a doua cetăţenie, având astfel cetăţenie dublă: australiană şi română (sau alta)
 • După o primă vizită (în care puteţi sta in Australia cât timp doriţi) nu este obligatoriu să rămâneţi să locuiţi şi să munciţi timp de cinci ani cât este valabilă viza. Dacă aveţi obligaţii contractuale, de exemplu, la locul actual de muncă puteţi face doar o scurtă călătorie in Australia pentru activarea vizei şi să vă întoarceţi apoi în ţară pentru indeplinirea responsabilităţilor dumneavoastră.
 • Odată ce vă achiziţionaţi prima dumneavoastră locuinţă (casă, apartament), obţineţi Subvenţia Primei Locuinţe Deţinute în valoare de 7000 – 14000 AUD (în funcţie de stat) şi scutirea de impozite aplicate pe tranzacţii imobiliare în unele state pentru prima locuinţă deţinută. Doar privind acest aspect observaţi că vă puteţi acoperi toate taxele pentru o reprezentare profesională + cheltuielile suplimentare implicate într-un proces de emigrare placut şi fără stres.
 • Proprietate Imobiliară Australiană – Dreptul de a cumpăra şi vinde orice proprietăţi australiene oriunde în Australia – un avantaj imens. Piaţa imobiliară din Australia se situează pe locul 2 în lume.
 • Rata şomajului în Australia - este cea mai mică din ultimul deceniu, la doar 4%, iar cererile de personal calificat sunt masive.2

Cetăţenia

 • Ca deţinător al unei vize permanente aveţi dreptul de a obţine cetăţenia australiană şi paşaportul australian după 2 ani (neîntrerupţi) de rezidenţă efectivă în Australia. Acest drept legal este conferit în Australia mult mai devreme comparativ cu alte ţări cum ar fi Canada sau Noua Zeelandă (3 ani) sau U.S.A. (5 sau mai mulţi ani).
 • Rezidenţa australiană devine nelimitată imediat ce obţineţi cetăţenia australiană, care poate fi păstrată în acelaşi timp împreună cu alte cetăţenii ale altor ţări, inclusiv cea română, sau orice altă ţară europeană sau de altă natură. În general Australia permite dubla cetăţenie, ceea ce înseamnă că vă puteţi păstra în continuare cetăţenia dumneavoastră actuală şi să obţineţi pur şi simplu o a doua naţionalitate şi un al doilea paşaport.

Dreptul de muncă

 • Aveţi posibilitatea de a călători oriunde în afara graniţelor Australiei odată ce aţi obţinut cetăţenia australiană. Paşaportul dumneavoastră australian garantează constituţional plecarea şi intrarea în Australia necondiţionate pentru restul vieţii.. Deci, ca muncitor sau comerciant calificat, aveţi dreptul la un loc de muncă permanent fără a fi necesar să cedaţi cetăţenia şi paşaportul ţării dumneavoastră. Având acest tip de viză nu înseamnă că trebuie abandonaţi pentru totdeauna viaţa din ţara dumneavoastră. Puteţi să munciţi în Australia 2-20 de ani fără a avea un loc de muncă prestabilit şi totuşi să vă întoarceţi în ţara dumneavoastră în cazul în care obţineţi această viză.
 • Emigrarea poate fi doar un lucru temporar - nu trebuie să o priviţi ca un angajament pe viaţă. Dealtfel doar aproximativ 94% dintre emigranţii din australia rămân definitiv în Australia. Flexibilitatea acestei vize constă şi în faptul că nu este necesar să locuiţi şi să munciţi în Australia timp de 5 ani după obţinerea vizei şi a intrării iniţiale în Australia, ci aveţi posibilitatea să munciţi oriunde in afara Australiei timp de 5 ani cât este valabilă viza, obţinerea cetăţeniei fiind doar opţională.
 • În general viza vă conferă drept de muncă prin care aveţi posibilitatea să munciţi liber în Australia, să vă schimbaţi locul de muncă cu altul din Australia sau oriunde în lume.
 • Un standard de viaţă mai ridicat

În plus faţă de beneficiile evidente în ceea ce priveşte dreptul de muncă şi cetăţenia,veţi putea să vă bucuraţi de importante beneficii în ceea ce priveşte standardul de viaţă.

Aveţi posibilitatea să:

 • Obţineţi sau să vă începeţi propria afacere;
 • Oferiţi copiilor dumneavoastră o educaţie la şcoli şi universităţi australiene renumite pe plan mondial cu taxe reduse ca rezident
 • Aveţi acces la: îngrijiri medicale la standarde ridicate, transport şi infrastructură
 • Trăiţi într-un mediu progresiv, al păcii şi stabil din punct de vedere politic

Toate acestea sunt posibile fără a vă afecta în vreun fel dreptul la cetăţenia şi paşaportul pe care deja le deţineţi