Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Viata in Brisbane

brisbane

Brisbane este capitala statului Queensland si al 3-lea cel mai mare oras din Australia. Brisbane are o populatie de peste 2 milioane de locuitori si este situat in mijlocul coastei de est. Nu este chiar pe coasta. A fost construit pe raul Brisbane, la aproximativ 15km de Oceanul Pacific.

Daca arunci o privire sumara pe harta Australiei vei observa ca toate orasele mari sunt situate pe coasta: Sydney, Melbourne, Perth, Adelaide si... Brisbane. Toate sunt pe plaja, cu exceptia lui Brisbane care se afla pe mangrove. Nu te ingrijora, poti sa-ti aduci o lopatica si o galetusa pentru a construi castele de nisip pentru ca localizarea lui Brisbane este ideala (pentru Coasta de Aur si Sunshine Coast) si in plus, fata de acestea, orasul se bucura si de un climat un pic mai racoros inspre interiorul continentului. Poate de aceea Brisbane atrage asa multi turisti.

Orasul este foarte modern, curat si compat. Este usor sa te deplasezi prin el, transportul in comun fiind foarte bine pus la punct. De asemenea acesta are si o plaja proprie, pe rau, facuta de mana omului la South ank Parklands.

Cum este vremea ?

vremea_brisbane

Brisbane se poate lauda cu aproximativ 7 ore de soare pe zi, in fiecare zi. Nu are o "iarna" in adevaratul sens al cuvantului, asa ca daca iti plac tricourile, poti sa le porti oricand.

Singura data cand este un pic "racoare" este in Iulie si August, noaptea.

Averse severe in si in jurul orasului Brisbane pot include cicloane si ceva inundatii. Fi precaut cand cauti o locuinta de cumprat. Consiliul Brisbane ofera harti cu locurile care se inunda. Acestea se pot descarca de pe websitul Consiliului Brisbane.

Suburbiile sunt impartite in 5 zone mari si late.

Brisbane-Map

  • Inner Brisbane – Including City, Inner North, Inner South, Inner East and Inner West
  • Northern Suburbs – Including Moreton Bay Islands, Northern Suburbs, North Eastern Suburbs, North Western * Suburbs, Outer North Eastern Suburbs and Outer Northern Suburbs
  • Southern Suburbs – Including South Eastern Suburbs, South Western Suburbs and Southern Suburbs
  • Eastern Suburbs – Including Bayside Suburbs and Eastern Suburbs
  • Western Suburbs – Including Outer Western Suburbs and Western Suburbs

Am zis mari si late pentru ca aceste zone se impart la randul lor in alte 80 de coduri postale, fiecare din ele avand 2 - 3 zone de locuit. Cu toate, sunt aproximativ 250 de "cartiere" in si in jurul orasului Brisbane.!