Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Trăind în Brisbane - Impresia unui emigrant

Trebuie să recunosc, imi place să trăiesc în Brisbane.

Iubesc Brisbane datorită parcurilor, cerului albastru şi a oamenilor relaxati şi prietenoşi - cunoscuţi de ceilalţi australieni ca “banana benders” sau “cane toads”.

“Banana benders” din cauza plantaţiilor de bananieri în Queensland, iar “cane toads” din cauza acestor broaşte mari din America de Sud. (în Brisbane aceste vietăţi dăunătoare se lovesc cu bâtele de cricket sau, mai uman se prind în pungi de plastic şi se congelează, omorându-le într-un mod mai ... uman. S-ar putea să ziceţi ca suntem cruzi dar gândeşte-te că un câine moare în 15 - 30 minute după ce a mâncat o broască. - cane toad)

Ajunge cu chestia asta ... să ne întoarcem la chestiile bune pentru care merită Brisbane.

Brisbane este curat, modern, care mă face să zâmbesc când ma uit la el - cerul albastru ajută mult - toate arată mai bine în razele soarelui. Oamenii de aici sunt cu adevărat prietenoşi, ajutători şi ... veseli. În anglia, pe o stradă normală, vezi numai feţe posomorâte, fără zâmbete, fără... nimic pe faţa lor. Nu există comparaţie cu Brisbane din punctul ăsta de vedere ...

Până la urmă au şi de ce să fie veseli. Mâncarea e fantastică! Aici sunt multi emigranti din Orientul îndepărtat (sau Asia cum sunt cunoscuţi aici) şi acest lucru a făcut din Brisbane un paradis al gurmanzilor, cu o varietate extrem de mare cu mâncăruri instant sau semi-preparate pentru a le găti acasă. În zilele de Duminică, sunt pieţe în mijlocul oraşului, pe malurile râului Brisbane. Sunt ca nişte...tabere mici.

Oraşul e plin de parcuri foarte frumoase. În multe din ele sunt arzătoare unde poţi să-ţi faci o friptură la grătar. O altă comparţie, spre exemplu în şi pe lângă Glasgow, aceste facilităţi ar fi vandalizate instant. E destul de ... refreshing să trăieşti într-un loc în care oamenii apreciază aceste lucruri şi nu le strică.

Plajele sunt curate, cu un climat sub-tropical, aşadar de poţi bucura de ele tot anul. Coasta de Aur - cu Sea World, Movie World, Dream World şi Wet & Wild – este la numai 1 oră de mers. Unii oameni – nu şi eu, nu-mi place naveta – aleg să trăiască pe Coasta de Aur (Gold Coast) şi să facă naveta până în Brisbane, la muncă.

Brisbane cred că este unul din puţinele oraşe din lume în care poţi face plajă în mijlocul oraşului. Malul de Sud (South Bank) este făcut de mâna omului. Vezi http://www.visitsouthbank.com.au/ (link is external)

Poate fi aglomerat în timpul zilei, dar e un loc grozav şi de cele mai multe ori oferă distracţii gratuite pentru copii. Vine ca o mănuşă când ai de făcut cumpărături - dar şi mai bine - nu te simţi vinovat când iţi laşi copiii mai mari de unii singuri acolo - plaja are salvamari. Sunt acolo de dimineaţă până seara, în fiecare zi.

Climatul sub-tropical este fantastic. Brisbane nu are iarnă - doar un sezon uscat şi răcoros. Acest sezon este cu siguranţă este cu siguranţă mai rece decât vara umedă, dar iarna aici este mai cald decât în Scoţia vara.

Cât despre vară, unii oameni se plang că Brissie se încinge prea tare, dar nu e cazul să-ţi faci griji pentru că:

  1. Lucrez într-un birou cu aer condiţionat, conduc o maşină cu aer condiţionat (necesar) şi am aer condiţionat acasă.

  2. Când e cea mai mare căldură / umiditate (Ianuarie – Martie) soarele răsare foarte devreme. În week-end sunt la plaja de la 7 dimineaţa (este cald chiar şi atunci) şi nu trebuie să-mi fac griji de arsuri solare. Pe la 10 dimineaţa, sunt în drum spre un mall cu aer condiţionat. Apoi acasă pentru un prânz şi o şedere la umbra pe verandă, bucurându-ma de un suc de fructe natural şi o lectură frumoasă.

  3. În Anglia erau multe zile în care erai ţinut în casă din cauza vremii. În Brisbane vremea este "rea" numai vara, datorită căldurii (şi averse seara). Dar chiar şi în acest sezon nasol, mă pot duce la plaja pentru o super recreere, pot alerga dimineaţa prin parcurile superbe.

  4. Dacă încerci să ignori cele 3 luni de căldură din vară, vremea în restul anului este... cel puţin superbă.

  5. Eu cresc banane şi ananaşi în grădină - încă nu-mi vine să cred. Sunt sigur că sentimentul ăsta de nou o să treacă cândva, dar înca mai persistă.

Dacă nu vrei să mergi pe plajă, sunt o mulţime de piscine - majoritatea în aer liber, lungi de 50m.

O altă chestie care îmi place foarte tare la Brisbane este că, chiar şi în mijlocul iernii soarele răsare dimineaţa devreme (6:30). Pentru mine chestia asta e super. În Scoţia, iarna, mă trezeam parcă în mijlocul iernii, mâncam micul dejun şi mă duceam la muncă pe întuneric. Aici mă trezesc dimineata şi este zi, mă duc să alerg - dacă am starea de spirit - mănânc uşor şi plec la muncă, în plină zi - este zi cu soare aici. aproape în fiecare zi iarna. Contrastul cu ţara din care am emigrat este fantastic !

După 2 ani, încă stau pe verandă şi mă gândesc cât de norocos sunt că sunt sub cerul albastru al Brisbane-ului.