Din UK in AUSTRALIA

10 postări / 0 noi
Ultima adăugare
imaginea utilizatorului London123
Offline
Membru din: 25.02.14
Din UK in AUSTRALIA

Buna la toti care imi citesc povestea.

Sunt in Anglia de 7 ani  am 29 ani cu familia avem 3 fetite de 3 ani,2 ani si una de 8luni,,avem si cetatenia britanica.De cand am venit aici in UK lucrez in constructii calificarea imi e CURTAIN WALL INSTALLATION(QCF)...adica mai simplu-sunt cladiri numai din geamuri/sticla...si eu pun ramele, sticla.c-am asta muncesc.Sotia sta acasa cu fetitele la gradinita le duce/aduce...Salariul meu de 2000 lire pe luna plus taxele..Stiu ca in australia salariile la constructii sunt foarte mari,asa miau spus unii sau e lauda...

Mai am si o alta meserie mechanic auto...in ro am lucrat la atelierul parintilor aici am un garaj incheriat si lucrez dupa munca simbata,duminica.Nu m-am angajat aici ca mechanic auto ca  slab se plateste=1400 lire,nustiu cum e acolo in AU,am ales in constructii ca mai bine un pic se plateste.

E bine si aici,ce pot sa spun...e loc si de mai bine....oriunde e bine si rau...dar cel mai muuult ma deranjeaza VREMEA ...in fiecare zi apoape ploua asa m-am saturat de ploaie ,da na asta e

Ma tot bate gindul la tarile calde...am avut prieteni RO din sait de la mine care au trait 10-15 ani in UK si au plecat in AU-numai stiu nimic de ei,,,dar am atitea intrebari despre gradinite,scoala,munca...chirie,acomodare cu 3 copii.Despre salariu....c-am cat e in constructii?

Acu poate cineva a mai avut asa poveste,ce sfaturi mi-ati da,pareri...

multumesc mult

DANIEL

imaginea utilizatorului Dan
Dan
Offline
Membru din: 11.01.13

Salut Daniel,

Una din cauzele emigrarii pt noi a fost si vremea din Ro ,deci nu esti singurul.Noi uram lunile lungi de iarna cu ger sau flescaraie ,cer gri etc.Astazi traim intr-un climat subtropical unde suntem super bucurosi.

Daca tot va bate gandul sa va relocati mai la cald cauta aici pe site (sus in stanga) la intrebari frecvente si nu numai ,o multime de raspunsuri pt cei ce sunt in stadiul incipient.

In clipa de fata nu va faceti griji pt gradinite,scoli,joburi ,salarii etc ci studiaza cu atentie la ce viza va incadrati cel mai bine.Ca si cetatean britanic cred ca o viza de munca se obtine mult mai lesne.

Bafta :)

 

imaginea utilizatorului London123
Offline
Membru din: 25.02.14

Multumes mult de sfat Dan,,am mai citit cite ceva de pe aici,chiar trebe sa citesc totul de la cap-coada.Pentru mine ca baiat e mai usor cu plecarile cu mutatu-mi-am luat traista si m-am dus...pentru femei e mult mai greu mai ales daca sunt si copii,,momentan trebue sa ma informez bine,apoi trebe sa string ceva bani,,intre timp as vrea sa devin supervisor la munca,ca deocamdata sunt doar fixer......si cand adun timpul trece un an..

multumesc inca odata

imaginea utilizatorului J
J
Offline
Membru din: 10.12.11

Salut,

Daca pentru vreme vrei, na atunci cred ca Brisbane (QLD) si/sau Perth ti s-ar potrivii cel mai bine.

Cat despre salarii, aici e cel mai bine de cautat: http://www.seek.com.au/

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului London123
Offline
Membru din: 25.02.14

m-am uitat la salarii un pic,da foarte bine se plateste in constructii chiar bine bine...sau eu cind am vazut atitea cifre multe-mi se pare ca e bine?

aici un labour ia 50 lire pe zi,un fixer 100 lire

imaginea utilizatorului Nick
Offline
Membru din: 13.11.13

Pai si nu e bine? Asta inseamna un salariu de 35k lire brut, ca fixer.Destul de mult peste media din uk.

35k lire = 65 k dolari australieni.

imaginea utilizatorului London123
Offline
Membru din: 25.02.14

Ba da e f bine...

 

imaginea utilizatorului Nick
Offline
Membru din: 13.11.13

Voiam sa punctez ca la un prim search poate sa para mult transformat in dolari australieni insa ei  importa mai scump decat uk.

Good luck daca te hotarasti la aus!

imaginea utilizatorului London123
Offline
Membru din: 25.02.14

din partea mea si maine m-as porni,..dar sotia,copii mai greu cu pornitul...sotia se tot gindeste la copii la gradinite...ba ca nu va avea nici un prietena acolo-ai foarte teama....de locuri noi,de inceput nou

.mai stau un pic pe aici mai fac ceva calificari-pina atunci imi conving sotia...

imaginea utilizatorului J
J
Offline
Membru din: 10.12.11

:) teama de schimbare este frica numarul 1 ... din pacate

Noi să fim sănătoși, că boala vine...