Avem un grup de chat pe WhatsApp si Telegram

Scoala in statul Victoria

Pre-school in Victoria

Nu exista o legislatie foarte definitorie in statul victoria despre parintii care vor sau nu sa-si de-a plozii la un pre-school. Drept urmare aceasta forma de invatamant nu este obligatorie. Aceasta forma de invatamant permite copiilor sa fie expusi la alti copii si sa invete lucruri noi din afara caminului parental. Aceasta activitate nu poate fi considerata "scoala" in mod normal. Pre scolarii sunt separati ca si categorie de scola primara.

Pre-school's sunt in general ale consiliilor locale, grupurilor de comunitate (community groups) sau organizatii private. Copii pot fi inscrisi la aceasta forma de "invatamant" incepand cu 3 ani dar nu mai tarziu de 5 ani. In statul Victoria, statisticile spun ca 93% din copii merg la aceasta forma de scoala.

Scoala primara in Victoria

Educatia primara este de 7 ani. Primul an este un an preparator numit si "prep", urmat de anii 1 - 6. Varsta minimima la care copii din statul Victoria pot merge la scoala este 4.8 ani. Copilul poate incepe anul pregatitor daca acesta ar avea 5 ani pana la data de 30 Aprilie anul acela. Copii din statul Victoria trebuie sa inceapa scoala pana la varsta de 6 ani.

Scoala secundara in Victoria

Scoala secundara (numita si liceu - high scool sau seconday college) consta in anii 7 pana la 12. Scolile secundare sunt de regula institutii separate, desi in ultimii ani au inceput sa se "combine" scolile primare cu scolile secundare in aceleasi cladiri sau grupuri de cladiri.

La momentul aceasta (aprilie 2012) sunt 5 scoli publice selective in Melbourne (intrarea se face pe baza de examen/interviu): Melbourne High School, MacRoberston Girls'High School, Nossal High Schiool, John Monash Science School si Victorian College of the Arts Secondary School. Desi aceste scoli isi selecteaza elevii prin examene si interviuri, toate scolile secundare pot restrictiona accesul in sensul in care pot accepta copii doar din zona "lor".