Aplicație emigrare Australia - de la A la Z

Intrucat sistemul de emigrare s-a schimbat la 1 iulie 2012, această pagină conține informații care nu mai sunt de actualitate.

Acte depuse pentru emigrarePrima dată am început să cochetăm cu ideea de a emigra prin 2008, în Noua Zeelandă. Nu era nimic bătut în cuie iar în decursul acelui an am început să mai citim pe net despre Noua Zeelanda și ce presupune procesul de emigrare.


Am mai tras de chestia asta înca 1 an până am fost deciși să ne apucăm să facem acte, iar la un studiu mai amănunțit am realizat că mai bine emigrăm în Australia, Noua Zeelandă fiind un pic cam liniștită pentru noi. Am zis ca poate la bătrânețe ne retragem pe acolo. Nu zic că este mai bine în Australia sau în Noua Zeelandă, dar, sincer, mai ușor pleci din Australia în NZ decât invers (iți trebuie viză). În 2009 ne-am căsătorit, am călătorit și nu am mai făcut nimic cu emigrarea.


Ne-am îndreptat privirile către viza 175 (viză pentru ședere permanentă) și către orașul Melbourne,


În 2010 am început serios procesul de emigrare și ne-am apucat de strâns acte. Nu trebuie multe, însă nu ne-am mișcat prea repede pentru că Laura mai avea nevoie de câteva luni de experiență în muncă, facultatea încă nu o terminase (deci nu putea obține diploma sau adeverința de absolvire a facultatii) și așa am tărăgănat situația până în luna lui Octombrie când a reușit să obțină o adeverință de la facultate, echivalentul diplomei, precum și echivalentul foii matricole.


La sfârșitul lui octombrie, Laura (aplicantul principal) a strâns recomandări de la șefi și de la câțiva colaboratori, iar înainte de Crăciun am depus pentru echivalarea studiilor de arhitect.


Pe 24 ianuarie 2011, ne-a venit un plic în care era hârtia cu echivalarea meseriei de arhitect și în care am fost anunțați că suntem buni de depus aplicația pentru viza permanentă. Deși toata treaba cu echivalarea studiilor trebuia să dureze între 5 și 20 de săptămâni, echivalarea (de când au ajuns actele acolo) a durat doar 2 sâptămâni. Ce a fost mai aiurea este că la AACA (Architects Accreditation Council of Australia) nu se poate plăti online pentru echivalare, ci doar la ei la sediu, la o poștă din Australia sau prin depozit la bancă în Australia. Am găsit însă o doamnă drăguță în Sydney care ne-a ajutat și a depus actele pentru noi la poștă și a și plătit. Le-a depus dumneai pentru că trebuiau depuse concomitent (actele și taxa). Îi mulțumim tare mult pentru acest lucru.


În luna lui februarie 2011 aveam toate actele necesare pentru emigrare (inclusiv examenul IELTS luat - 11.02.2011), dar le-am depus tocmai pe 05.05.2011. Actele se depuns ONLINE, nu se depune nimic fizic. Toate actele le-am scanat și le-am uploadat pe websitul lor, în contul nostru. Toate actele care au fost în limba Română le-am tradus legalizat și au avut și legalizare de semnătură făcută la notarul care agreeză traducătorul. Am scutit o mulțime de bani cu traducerile întrucât ne-a ajutat foarte mult o prietenă de la Constanța.


Din câte am văzut la ei pe site și din auzite, timpii de procesare a vizei 175 dureză între 18 - 24 luni. Între timp, luasem hotărârea să facem un copil, dar cu 6 zile înainte de nașterea copilului (după 7luni de la depunerea actelor), ne-au alocat un CO (case officer), care ne-a cerut analizele medicale și cazier. Aveam 28 de zile la dispoziție pentru a trimite toate actele cerute. Am trimis mail prin care am întrebat ce facem ... aștepțăm să se nască copilul? facem medicalele acum? si altele... (cazierul l-am depus rapid). Eram tare nedumeriți pentru că veneau sărbătorile și toată lumea intra în vacanță, urma să nască Laura, deci cel puțin câteva zile nu ne puteam mișca, nu anuțasem pe nimeni că ea era gravidă deși se pare ca era obligatoriu, copilul nu putea face medicalele în termenul de 28 de zile pentru că nu avea pașaport, etc...


Ne-au spus să stăm liniștiți, că nu ne mai trebuie formularul 1022 pentru modificarea circumstanțelor și că de adăugarea copilului în aplicația de viză se ocupă ei fără probleme. Medicalele să le trimitem când putem, fără să stăm stresați de termenul de 28 de zile. Speriați de termen (obișnuința din România - mai erau câteva zile până ieșeam din termen), noi oricum facuseram programare exact si ne-am dus sa facem analizele medicale. Am ajuns acasă și ne-am liniștit după ce am citit mail-ul.


Pe data de 05.01.2012 am scos și pașaportul copilului, 1 săptămână mai târziu i-am făcut și analizele medicale, și acum așteptăm să vină viza.

Pe scurt: • 14.07.2010 - început să strângem actele

 • 17.12.2010 - am trimis actele pentru echivalare

 • 24.01.2011 - aveam echivalarea studiilor

 • 11.02.2011 - diplomă examen IELTS

 • 03.05.2011 - am depus de viză

 • 06.12.11 - Alocare C.O.

 • 17.01.2012 - Medicale finalizate pentru toată familia

 

Sumar acte depuse:


 • Certificate de naștere x 3

 • Certificat căsătorie

 • Copii pașapoarte x 3

 • Poze x 3

 • Test IELTS x 2

 • Certificat echivalare studii

 • Fluturaș salariu x 5 (perioada 2008 - 2011)

 • Recomandări muncă x 4

 • Dovadă relație x 2

 • Adeverință studii lb. Română (când am depus noi se puteau lua puncte pentru asta)

 • C.I. x 2 (nu sunt necesare. Le-am depus din exces de zel)

- TOTAL: 31 acte pentru 3 persoane viza 175

- TOTAL costuri: 20.000+ lei

jQuery UI Dialog - Animation

Comentarii

imaginea utilizatorului v

pe care site se incarca toate acestea si cum sunt contactati pentru echivalarea studiilor?

imaginea utilizatorului Administrator

Nu te contacteaza nimeni pentru echivalarea studiilor, tu contactezi autoritatea care-ti echivaleaza studiile.
Singurele dati cand te contacteaza cineva de la DIAC este atunci

 • cand primesti CO si esti anuntat despre asta;
 • cand/daca mai au nevoie de acte sau informatii suplimentare;
 • cand ti s-a aprobat aplicatia
 • cand ti s-a respins aplicatia

Siteul pe care se incarca actele este websitul oficial DIAC pe aceasta pagina: http://www.immi.gov.au/e_visa/general-sk...

imaginea utilizatorului Mihaela

Experienta profesionala a sotiei era din domeniul absolvit -arhitectura, sau dintr-un alt domeniu ?

imaginea utilizatorului Laura

Domeniul absolvit - arhitectura.

imaginea utilizatorului Diana Chitic

Buna ziua.

Si noi- familie cu 3 membri- suntem interesati de emigrarea in Australia. Ce nu imi este clar:

1. Pentru un arhitect recunoasterea studiilor se face la AACA, insa experienta in munca unde trebuie dovedita- recunoscuta?

2. In cazul meu, experienta in munca consta in lucru in propriu birou de arhitectura- fara carte de munca- in acest caz oare recomandarile de la clienti sunt suficiente si CUI-ul?

3. Recomandarile sunt valabile si daca sunt de la persoane fizice?- deci fara antent, functie conducere etc

Multumesc anticipat pentru raspuns

imaginea utilizatorului Lucian Burca

Ia legatura cu J sau alnaibii de aici de pe site, ei au echivalat deja la AACA si stiu probabil cel mai bine ce si cum in domeniul asta.

imaginea utilizatorului DELIA

buna, uite in legatura cu emigrarea , ..., tocmai ce am sosit de la British Council, am sustinut IELTS, eu si familia mea, nu stim exact multe detalii, despre punctajull acordat pentru notele IELTS, sau despre echivalarea studiilor , mai ales ca situatia este putin asemanatoare, amandoi am terminat arhitectura, doar ca cea de 3 ani, cu diploma de Bechelor, sotul are experienta in domeniu 2 ani, eventual daca iti trimit un mail sa putem vorbi mai detaliat, sau cum preferi pe acest site, oricum iti multumim!

imaginea utilizatorului J

Scrie pe forum: http://www.emigrareaustralia.info/intrebari-emigrare/discutie-generala

discutiile pot ajuta si alte persoane :)

Daca e ceva confidential imi poti trimite un mesaj personal.

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului delia

ok, mersi!

imaginea utilizatorului Noparca Cristian

Buna ziua, de ceva vreme ne bate gandul sa facem si noi acest pas, de a emigra. Suntem o familie compusa din trei membri.Eu 35 ani,sotia 38 ani si baietelutl de 3 ani.Sotia are studii superioare si vrem ca ea sa fie aplicantul principal, a fiind economist de meserie, iar eu tamplar cu diploma (experienta 10 ani),dar nu mai vreau sa fac meseria asta acolo, acum sunt sofer distributie.Care ar fi primi pasi de facut,si ce sanse reale avem de a primi viza permanenta?Care sunt costurile per total aprox.?Iar cu echivalatul diplomei cum se procedeaza?
Multumesc mult si astept raspuns.

imaginea utilizatorului J

Cristi, citeste intrebari frecvente

Foloseste forumul pentru intrebari generale.

Sansele depinde de ce stiti voi sa faceti, experienta, etc... Pagina pentru contabili (general) - http://www.immi.gov.au/asri/occupations/... - CPA Australia - Institute of charted accountants - IPA

Costurile doar pentru viza (echivalare, traduceri, taxe, etc) se ridica la peste 20.000 RON.

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului Dragos


As dori sa emigrez in Australia impreuna cu sotia (ea 30 ani , eu 35 ani) si jr. - 3 ani. Eu sunt de formatie inginer biotehnolog cu MSc in Biologie Moleculara, doctorat in Stiinte Animale si acusi postdoc in Protectia Mediului si a doua facultate contabilitatea aproape terminata. Experienta in munca cam 10 ani din care

4 - vanzari si consultanta financiara in agribussines

5 - cercetare si industrie

1- publicitate

Sotia este profesoara de istorie -teologie.

Eu stapanesc engleza ok, sotia se descurca binisor.

As dori un sfat legat de sansele pe care le-as avea pentru a emigra prin Skilled Visa. Doresc sa stiu daca aceasta emigare este sustinuta de statul teritoriului respectv in sensul finantarii acomoadarii, facilitarea accesului la un job, etc. Intreb acest lucru intrucat ma incadrez pe partea de agricultural scientist ca job, si am observat ca este o meserie cam in criza in Australia.

Multumesc

 

imaginea utilizatorului J

Salut Dragos,

Statul Australian nu ofera nici un fel de finantare sau acomodare. Cat despre munca, exista un program guvernamental pentru job-uri dar este foarte ineficient si nu te poti baza pe el, job-urile sunt aproape inexistente. Cand emigrantul ajunge in Australia este problema lui sa isi gaseasca un loc de munca si cazare. Daca emigrantul ramane pe drumuri este treaba lui.
Intradevar Agricultural Scientist este pe lista meseriilor si echivalarea o face VETASSESS. Inainte sa poti aplica pentru o viza in Australia, iti trebuie studiile echivalate acolo. Asta inseamna ca trimiti acte si dovezi pentru meseria pe care o ai (nu neaparat si exp. in munca decat daca se cere) dupa care iti dau ei OK-ul si poti aplica pentru viza.
Sansele tale nu poate sa ti le evalueze nimeni intrucat nu are nimeni dosarul tau in fata. Cel mai bine este sa iti faci un punctaj si sa vezi cum stai. Vezi aici /calculatoare calculator puncte emigrare si fa-ti o auto evaluare si vezi pe unde stai. Citeste cu atentie toate informatiile pentru o evaluare cat mai corecta

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului Cristina

Salut Iulian,

Momentan lucrez pentru disney cruise line ca dining room server . Prietenul meu a primit o oferta de munca in australia ... Sa emigreze in Australia pentru el este f usor , nationalitatea lui fiind franceza . Pentrumine ar fi aproape imposibil sa aplic pentru o visa care sa imi ofere drept de munca acolo . Ce sfaturi ai pentru mine , cat ar putea dura si ce acte imi trebuie la dosar ?  Engleza o cunosc la nivel avansat . Macar la capitolul asta nu sunt probleme.
Multumesc frumos !


imaginea utilizatorului Administrator

Pai ca si prietena lui puteti pleca pe aceeasi viza, fara probleme. Trebuie doar sa demonstrati ca aveti o relatie de mai mult de 12 luni impreuna si ca locuiti impreuna.

Facturi, chitante, contracte pe numele vostru, poze, etc... oricum puteti demonstra relatia de mai mult de 1 an. Daca aveti copil impreuna nu mai trebuie nimic.

El aplicant principal, tu aplicant secundar. Singurele acte care iti trebuiesc: cert nastere, pasaport, medicale, cazier si evident dovada relatiei.

imaginea utilizatorului teodora popa

nu stiu mare lucru despre emigrare, insa... eu si sotul meu suntem din ce in ce mai convinsi sa facem acest pas. Lucram amandoi, avem o casuta a noastra , un copil de 4 ani, n-avem datorii, rate...nimic. Cu toate acestea am vrea sa plecam de-aici, suntem tineri si... copilul nostru merita mai mult, nu are nicun viitor sigur si frumos aici, iar noi nu mai speram la nimic, muncim zi lumina si traim de la o luna la alta fara sa punem nimic de-o parte. Unde trebuie sa mergem, cui ne adresam? (suntem din Bucuresti)

imaginea utilizatorului Andrei

Citeste primii pasi de emigrare de la intrebari frecvente

imaginea utilizatorului Georgeta

Buna ziua,


Eu si sotul meu ne gandim sa plecam in Australia cu viza de sedere permanenta , dar in acelasi timp vrem sa ne si intregim familia. 

Momentan nu avem nici un copil dar pentru ca obtinerea vizei este un proces care dureaza destul de mult exista sanse sa il avem inainte de a ajunge acolo.
M-am uitat pe  site-ul www.immi.gov.au si sunt prezentate diverse scheme in acest sens dar m-ar interesa  mai concret.

Daca este posibil sa imi oferiti detalii legat de asistenta pe care statul australian o asigura pentru copii.M-ar interesa sa stiu si daca s-ar naste acolo ce sprijin iti ofera in cadrul spitalelor.

Multumesc anticipat.
imaginea utilizatorului J

Buna Georgeta,

Noi am fost in situatia asta... oarecum. Am aplicat pentru viza dupa care a ramas sotia (aplicantul principal) insarcinata. Pana am obtinut viza (7 - 8 luni)  a venit si copilul si l-am adaugat pe viza. La 5 zile copilul avea pasaport :)

Statul Australian nu ofera nici un fel de sprijin pentru noile mame. Costurile le suporta fiecare in parte. Concediu de maternitate este de 18 saptamani si se plateste cu aprox 596$/saptamana (minim pe economie cred).  Asta daca poti beneficia de el (sunt conditii). Vezi: http://www.maternityleaveaustralia.com.au/

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului arrien

Buna !

demult vreau sa fac acest pas , sa plec in australia ... de multe ori cand aplic on line, ma contacteaza manageri de emigrare si imi cer sa achit o suma de 450 $ AUD, ca sa imi evalueze sansele... este o shmecherie , sau totusi asta si este procesul ?

imaginea utilizatorului J

Arrien nu oferi aceste sume inutil.

Sansele le evaluezi singur pe baza punctajului pe care il poti face singur. Vezi calculatorul de la pagina de Calculatoare

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului arrien

conform calculatorului primesc 65 puncte. am inteles ca e suficient pentru aplicare ...

dar urmatorul pas care ar trebui sa fie, sa pregatesc ceva acte sau mai intai e necesar de indeplinit vre-o aplicare online ?

multumesc pentru raspunsuri. :)
imaginea utilizatorului J

Citeste "Care sunt paşii pentru obţinerea vizei de emigrare în Australia ?" http://www.emigrareaustralia.info/intrebari-frecvente

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului melania

Buna ziua. Voiam si eu sa intreb care sunt pasii pentru echivalarea studiilor de arhitect in Au. Suntem in Romania, nu am aplicat inca si am citit pe un forum ca de la 1 iulie 2012 se schimba conditiile de migrare, pentru aplicarea initiala fiind necesare atat diploma ielts cat si ecivalarea meseriei.Multumesc anticipat!

imaginea utilizatorului Administrator

Melania da-i un search pe site cu echivalare arhitect si vezi ce gasesti: http://emigrareaustralia.info/search/node/arhitect

imaginea utilizatorului melania

Multumesc pentru informatia de mai devreme. Acum, daca se poate, mai am o intrebare. Dat fiind ca am terminat acum 2 ani, resp 1 an arh(si suntem ultima generatie inainte de sist. Bologna- 4ani+2 ani 
cu master integrat )ce scrie pe diploma?(pt k in dulcele stil clasic romanesac, dupa 2 ani de la absolvire, la facultate ~nu au venit hartiile de la minister ca sa ne elibereze diplomele (!!!)~). Adica voua cum v-au echivalat ? Apareti ca architects sau aveti si bachelor`s degree?Si inca ceva. Ziceai ca din 150 de aplicatii pt job ati ajuns sa lucrati la ceva ce nu are leg cu aplicatiile initiale. Intrebarea mea e-ati ajuns acolo deja?Pentru job ati apllicat de aici? Cam cat a durat tot procesul-aplicat-acte-viza-plecare si job--cu aproximatie?Citisem ceva  de 7-8 luni. E corect?O zi buna!imaginea utilizatorului J

14.07.2010 - am inceput sa strangem actele
05.03.2012 - Visa grant

Melania, ap. principal, sotia (arhitectul) nici acum nu are diploma. Am mers pe adeverinta.

Nu poti aplica pentru a emigra in Australia (cu conditiile de acum) daca nu ai muncit pe meseria ta minim 12 din ultimele 24 de luni. Cu aceasta conditie minima nu obtii nici un punct. Vezi calculatoare.

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului melania

Multumesc pentru raspunsul anterior. M-a lamurit. Cu toate astea, mai am cateva intrebari. De exemplu pp ca voi ati terminat arh acum ceva timp, deci ati facut 6 ani(adica nu sistem Bologna cu 4ani+2 master integrat). In aceste conditii cum v-a fost echivalata diploma. Ca architects sau Bachelor`s degree in architecture?Si inca ceva. Am inteles ca ai aplicat la vreo 150 de joburi si ca cel la care esti acum nu are leg cu acestea. SA inteleg ca sunteti deja acolo? Cat a durat in cazul vostru sa va gasitit un job? Si e sau nu pe domeniu? Si pentru inceput cam ce salariu ar trebui sa iei in calcul, ca incepator? Multumesc anticipat! 

imaginea utilizatorului J

Nu suntem acolo plecam pe 18 Noiembrie din Romania.

Sunt persoane (cunosc) care au aplicat la peste 150 de job-uri si nu si-au gasit de munca pe meseria lor, inca. Ca si salariu iti trebuie un minim de 3.500$/luna sa te poti intretine.

Sambata 16 iunie ora 18:30 ne intalnim mai multi emigranti la terasa LaMisto - www.lamisto.ro sa mai vorbim. Daca vrei poti sa ni te alaturi.

rezervarea e pe numele de "iulian"

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului J

Uite aici foile.


aaca

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului anonim

Crezi ca am vreo sansa pentru viza permanenta ca nu am facultate, am meseria de electrician si liceul de protectia mediului 

imaginea utilizatorului J

Nu prea. Vezi daca iti gasesti meseria pe aici: http://www.emigrareaustralia.info/intrebari-frecvente/ce-profesie-trebui...

Dar in principiu, daca nu ai facultate nu prea poti. Se poate echivala si meseria chiar daca nu ai studii superioare dar trebuie cautat la TRA cred.

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului anonim

Mersi pt informatie

imaginea utilizatorului Jia

Ati ajuns in Australia?
Cum este? Ati gasit loc de munca?
Cred ca multi care v-au citit vor sa stie si continuarea povestii.

Calde salutari!

imaginea utilizatorului miha_carp

scuza-ma ca ma bag si eu acum in discutie. ca nu inteleg ceva: diploma tradusa si legalizata (cu sau fara apostila?) trebuie sa o trimiti la vettasess sau in alta parte pentru echivalare? ca nu prea inteleg eu asta?am vazut ca ei se ocupa si de experienta in munca. deci trebuie trimis la ei?

imaginea utilizatorului J

@#37 Am ajuns foarte bine, am gasit si de munca... Jia continuarea povestii pe Laly.ro sau pe site la Ganduri din tara lui OZ. Multumim frumos pentru gandurile calde :)@#38 Nu a scris nimeni pana acum cuvantul apostila pana acum pentru ca nu trebuie asa ceva. Diploma si alte acte de la facultate trebuie trimise la autoritatea care se ocupa de echivalarea studiilor pentru meseria ta. Vezi intrebari frecvente din partea dreapta sus

Noi să fim sănătoși, că boala vine...

imaginea utilizatorului miha_carp

am gasit info care ma interesau,
multumesc.
interesant site-ul acesta. e foarte la obiect.